Připomínáme si Karla Kočího

Nedávno jsme se bohužel museli rozloučit s Carlem Reinsem, známým také jako Carlos, vlastním jménem Karel Kočí. Byl DJem, promotérem, kamarádem, ale také jedinečným člověkem.

Karel, který měl hudební vzdělání (hrál na flétnu, klavír a jako dítě zpíval), byl klíčovou postavou brněnské trance a progressive scény. Jeho přínos nelze podceňovat. Možná ho znáte z legendárních akcí Trancextasy v klubu Exit, kam dokázal přivézt jména jako Darren Porter, Giuseppe Ottaviani nebo Mark Sherry.

Carlos


Začínal skromně. V roce 2005 vystoupil na akci pro přátele s názvem Dragon Seed. Následovala vystoupení U Zámku v Kunštátě a poté začal pořádat vlastní akce v klubu Hanoi. Jeho kariéra se posunula po setkání se Zdeňkem Večeřou, známým jako DJ Re-Minder, který hledal nové talenty pro svoji rezidentní noc s názvem Trancextasy v brněnském klubu Perpetuum. Z náhodného setkání tak vzešlo pravidelné hraní.

Carl Reins získal rezidenturu v brněnském klubu 7. nebe, kde pravidelně pořádal svoji taneční noc The Other Side. Na těchto akcích se objevili domácí i zahraniční DJové, kteří ohromili taneční parket. Paul Webster, Laydee Jane, Blueye či legenda Bryan Kearney – to jsou jména, která ovládala rytmus na nezapomenutelných brněnských akcích.

Kromě svých aktivit v rámci Trancextasy se objevoval i v klubech a na akcích po celé republice, včetně Beats of Love.

Beats for love


V současnosti je Trancextasy nepostradatelnou součástí programu klubu Exit, kde vystupují přední zahraniční DJové. Například se opět chystá Bryan Kearney, jehož drsný techy styl brněnští fanoušci milují. Na akcích se představili také Solarstone, Orkidea, Ronski Speed, Kyau & Albert, Thomas Coastline, Giuseppe Ottaviani, Richard Durand, Stoneface & Terminal, Indecent Noise, Mark Sherry, Darren Porter, Shato & Paul Rockseek nebo Mauro Picotto.

Carl Reins se neúnavně snažil podporovat trance v Brně a poslední informace o něm naznačují, že si pořídil Ableton, aby se mohl věnovat nejen DJské kariéře, ale také produkci.

Carl Reins nás navždy opustil 7.7.2023.

Sheala

1 komentář

  1. je to pro mě moc smutná zpráva, nevím co se to teď děje, že tak mladí lidi umírají.Trochu jsme se znali, dřív když jsem ještě točil (videport) aftermoviečka,tak jsme spolu spolupracovali.A před pár lety jsme se potkali na špilase a prohodili pár slov, vše se zdálo, že je v pořádku.Karel mě dostal do Brna co se točení týče a za to mu jsem nesmírně vděčný,a je mi moc líto, že už tu není a přeju mu klid a mír na druhé straně a rodině a blízkým upřímnou soustrast.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *