LIVEUROPE FESTIVAL – MEZERG /FR + BRATŘI /CZ + VIAH /CZ + ZIMBRU /RO A DALŠÍ

Liveurope přiveze do Paláce Akropolis čerstvé objevy evropské hudební alternativy! Své improvizace na theremin za zvuků elektronických beatů přiveze francouzský producent Mezerg a čeká vás toho ještě mnohem více!

Palác Akropolis, má pro vás přichystané hudební parády z celé Evropy! 🙂 23. září proběhne šestý ročník festivalu Liveurope. Ten na třech nových scénách Akropole uvede osm hudebních objevů z různých částí evropského kontinentu. Za domácí scénu se představí elektronická skupina Bratři, alt-popový projekt Viah nebo indie duo JayRõ. Z Francie dorazí producent Mezerg, polský showman Horsy nebo maďarská hudebnice Deva.

viah /CZ

Viah je dvojice cácor, které si jedou svoje: zpívají, tančí a všelijak buší do elektronických nástrojů, co se jim dostanou pod ruku. Jsou nezachytitelný, nepředvídatelný, těžko uchopitelný, neustále přicházejí s něčím novým, u nich prostě nikdy nevíš. Všechno se děje tady a teď na tomhle koncertě – a pak už nikdy a nikde. Mladá pražská elektronická kapela se zničehonic objevila na scéně, ale s o to větší razancí. V roce 2019 vyhrály Czeching, hudební soutěž Radia Wave, kde byly označeny mezinárodní porotou za mladý český hudební projekt, který je nejpřipravenější na export do zahraničí. Live shows tohohle holčičího tandemu jsou výbuchem energie, protkané až dětinskou hravostí, které značně snižují věk, kterým na vás budou působit. Nabourávají stylistiku normálních koncertů mezi performerem a publikem a nerespektují žádná pravidla.

Bratři /CZ

Bratři jsou nový objev na české elektronické scéně. Dvojčata Jiří a Ondřej vytvořili hudební projekt, který se žánrově pohybuje mezi kombinací chytlavé taneční elektroniky, techna a ambientu. Hlavním hnacím motorem jsou Jiřím hrané živé bicí, melodické motivy a sekvence pak vytváří Ondřej na analogové a modulární syntezátory. Dva podmanivé proudy se na pódiu spojují v jeden nekompromisní tok elektrizující energie. V roce 2017 vydali Bratři EP Monster a následující rok singl Manual. Od vzniku v roce 2016 odehráli velké množství koncertů a festivalů, jako je např. Beseda u Bigbítu, Povaleč nebo Colours of Ostrava. Jako support se objevili například před jmény jako Rone, Chrome Sparks, Jan Blomqvist a v březnu 2019 před Jonem Hopkinsem ve Fóru Karlín. V dubnu 2019 vydali singl a videoklip Monarch a zúčastnili se showcase festivalu Tallinn Music Week, kde bylo jejich vystoupení vybráno mezi deset nejlepších live acts celého festivalu. V červenci 2019 si Bratři zahráli na prestižním francouzském festivalu Chateau Perché, kde jejich vystoupení sklidilo velký úspěch. Na podzim 2019 a začátkem roku 2020 se zúčastnili showcasů jako je Nouvelle Prague, budapešťský BUSH, MENT a prestižní showcase Eurosonic. V únoru 2020 Bratři začali spolupracovat s uznávaným producentem elektronické hudby Hannesem Biegerem, se kterým pracují na debutové desce.

Mezerg / FR

Francouzský producent Mezerg a tak trochu šílený vědátor elektronické hudby je zastáncem živě hrané show a improvizací. Nevíme jistě, jestli i u vytáhne na své show v Akropolis meloun, ale stoprocentně ho uslyšíte hrát na magický nástroj theremin.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *