IX. Patro 04.07.2021

Už když krátce po 17. hodině vyjíždíme výtahem v hotelu Cosmopolitan do pověstného devátého patra, tuším, že to bude stát za to.  A přesvědčuji se o tom hned v momentě, kdy vstupujeme do sky lounge, kde jedny z prvních hostů rozehřívá DJ Sinner, kterému právě předává pomyslné žezlo na stagei nepostradatelný člen týmu CrashMan, který má na svědomí mimojiné i veškeré videozáznamy a streamy.

Celá akce se odehrává ve střešních prostorách krásného apartmánu s prosklenou kopulí, skrze niž prosvítá odpolední červencové sluníčko. Z apartmánu vede východ na terasu, která vede podél celé kopule a z níž je fantastický výhled na celé Brno. Prostor je klimatizovaný, takže zde oproti venkovním vysokým teplotám vládne příjemný chládek. Vydávám se na průzkum dalších prostor. Z místnosti, ve které se odehrává hlavní dění se chodbou kolem dalších pokojů pro hosty dostávám do další místnosti s prosklenou kopulí a s bazénem uprostřed a dokonce i s malou saunou, kam je hudba přivedena také. Odsud vycházím na další velkou terasu lemující celou kopuli, která je ale oproti té první orientovaná na východ a tedy příjemně krytá ve stínu.
Vracím se do hlavní místnosti a zaposlouchávám se do příjemného setu od Martiny alias Calli. Tato usměvavá DJka se toho za mixem tentokrát ujímá sama a rozhodně nenechává nikoho na pochybách, že se do toho umí jak se patří opřít.

Po 45 minutách ji střídá otec celého eventu, DJ KRU a nasazuje laťku velmi vysoko. Svých 45 minut si náležitě užívá a zpětná vazba je více než pozitivní.
Od 19 hodin patří na dalších 45 minut stage DJi Liszovi a parket je již plný tancechtivých lidiček.

Střídá ho headliner dnešního večera, slovenský DJ Lixx. Se zapadajícím sluníčkem za zády nám servíruje spoustu liquidfunku a nálada a atmosféra je opravdu výborná. Svou půldruhou hodinu si naplno užívá a za sebe můžu říct, že když vidím, že DJe hraní baví a dělá mu radost, pak je i ten zážitek pro mě, jakožto posluchače (a to jsem vyznavačkou především rovných beatů) mnohem pozitivnější.

Lixx o pár minut přetahuje, ale myslím, že to nikomu nevadí. Po více než 90 minutách na závěr na stage nastupují Sinner v b2b setu s 2Ninem a přidává se k nim i KRU a kdyby nepřišli chvíli po 22 hodině zaměstnanci security hotelu, abychom párty ukončili, tak věřím, že bychom tam vydrželi do rána.
Takhle bohužel musíme přijmout fakt, že vše jednou končí a všem patří zasloužený potlesk.

Sečteno a podtrženo – tato akce je exkluzivní a jedinečná svého druhu. Ať už prostorami, v nichž se koná, tak exkluzivitou ve smyslu omezené kapacity, tak také denní dobou. Nutno říct, že ačkoliv u nás na to nejsme úplně zvyklí, má akce konající se od 15 hodin, a tedy za denního světla, své kouzlo, protože  pozorovat odtud západ slunce je vážně paráda. A ať už je to společností, se kterou se akce účastním – tedy tou nejlepší možnou, hudbou, prostředím, rautem nebo veselou náladou, panující všude, kam se podívám, za sebe mohu říct, že mi bylo ctí a jsem ráda, že jsem tohoto večírku (jaké slovo použít, když jde o denní akci? ☺️) mohla být součástí a zcela jistě si nenechám ujít ani příští díl.
Celému teamu IX. Patra, včetně DJe Ghostbustera, který společně s KRU stál u zrodu celého eventu a který také následně uzavírá plynule navazující afterparty v klubu Perpetuum, tak patří velký dík! ?

Photos by Tomas Vesely

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *