EX/DS: Techno je všechno.

Víte, jak poznáte party, která se pořádá od srdce?

Tak, že ji organizátoři přijedou osobně promovat přes celou republiku až k vám domů.

EX/DS 1.Výročí (after few bottles)

Je 29.11. a česká techno komunita žije 20. výročím Apokalypsy. Já natěšeně chystám věci na warm-up a přemýšlím, jestli jsem se jen trošku neunáhlila. Přece jen pozvat si k sobě domů organizátorské duo EX/DS Party z Mostu, které nikdo z mých přátel nezná, to chtělo koule 🙂

Asi Vás teď bude zajímat, jak jsem se k nim dostala. Tak za to může Orbirth. Bylo to asi před 2 měsíci, kdy mě na FB přistála zpráva od něj, jestli bychom nemohli přes rave pomoci promovat party v Mostě. Nakonec se po několika vyměněných zprávách a telefonátech kluci rozhodli, že mě v rámci brněnské Apošenky navštíví.
A tak se stalo. V pátek po nějakých 8 hodinách cesty se před mým prahem objevují dva mladíci. Zdeněk a Kryštof, představují se jako zakladatelé EX/DS party. 

Kouzelná: Ahoj kluci, takže vítejte na warm-up 🙂 Jaká byla cesta? Jak dlouho jste jeli?
No, když to počítám s přestupama, tak nějakých 7,5 hodiny. A popravdě jsme vůbec nevěděli, co od tohohle můžeme čekat. Byli jsme docela nervózní, pač jsme nevěděli, co tu bude za lidi, jestli nás tu třeba nečeká obchod s orgány a podobně. Děkujeme za pozvání, ale nabídka působila až moc vstřícně, ne-li podezřele, tak proto ty obavy. Ale super, jsme rádi, že jsme tady.

Co vás vlastně vedlo uspořádat party v Mostu?
Celé to začalo tím, že jsme chodili na party v Mostě a ty postupem času začaly upadat na kvalitě, stejně tak i návštěvnosti. No a pak jsme se rozhodli, že uděláme svoji vlastní party, protože party v Mostě prostě stály za prd. No a měli jsme na to 7 dní. Chodili jsme po Mostě a všem to říkali. No a na tu naší akci po těch 7 dnech proma přišlo přes 350 lidí. My jsme z toho byli úplně mimo. Říkali jsme si, že to není možný a udělali jsme další. Tam došlo 660 lidí. No a nehodláme v tom přestat. Dalo by se říct, že se pořád posouváme. Plánujeme přidat nějaký DJs z Ameriky. Máme tam kontakt na jednoho skvělého rappera, který vystoupí na naší následující party a pomůže nám dohodit DJs a další rappery.

V Mostě chcípnul pes, to si pojďme říct narovinu. Je tam docela zákaznická nedůvěra, už jen skrz to, že se tam táhne série nepříliš úspěšných party. Takže my, co se to snažíme napravit, to máme docela těžký. Vyzdvihnout určitě musíme místní N-Club! 

Ambice je stát se jedničkou.

Pamatujete si první party, kterou jste navštívili?
Kryštof: Byla to party v Lounech Imperium. 
Zdeněk: Nejsem si jistej, ale myslím, že to byl starej Neprakťák v Mostě. Teď je už renovovaný (N-Club). Stejné místo, jinej klub. Už jsme tam taky měli dvě party. 

EX/DS party bude 28.12. oslavovat druhé výročí. Kolikátá, že je to vaše party?
10. Začalo to 27.12. 2017. Od té doby pořádáme 5 akcí do roka, s tím, že je děláme i po okolních městech a do Mostu se vracíme jen s něčím exkluzivním. Datum 27.12.2017 je důležitý zmínit ještě jednou, jelikož toho dne odstartoval svou kariéru i náš rezidentní DJ Waci, který u nás hrál úplně poprvé! Poslední party jsme dělali v červnu.
No a další bude 28.12. Vlastně po půl roce. Měli jsme na starosti nějaký organizační záležitosti.

Dovolíme si říct, že tohle bude největší party co se line-upu týče za poslední 2 roky. Máme domluveno přes 20 interpretů na 2 stagích. Začínáme v půl osmé a končíme v 6 ráno.
Party začne rapem a o půlnoci se promění jedna ze stagí na techno stage.

Takže posloucháte techno?
Techno je všechno. Chtěli jsme ti dovést tričko, ale vůbec jsme nestíhali. Takže se musíme vidět ještě jednou 🙂 Na techno stage máme domluvené Orbitha, Tokátka, Waciho, Lucky Luciano a vítěze DJ contestu.

Jak takový dj contest probíhá?
Vyhlásili jsme kontest na FB a DJs nám poslali sety, které jsme pak poslouchali. Měli jsme celkem 18 soutěžících.

Odkud převážně soutěžící byli?
Ústecký kraj to zasáhlo docela dobře, takže převážně odsud. A dokonce jsme měli účastníky i z Prahy. Jeden výherce je vlastně z Prahy. Upřímně jsme nečekali takovýhle úspěch. My jsme pak udělali hlasování na FB mezi sledujícími a měli jsme kolem tisíce respondentů. 
Z těch setů, co nám lidi poslali, jsme 2 vybrali rovnou, a pak další 3 vybrali lidé na FB. Jeden z nich byl právě začínající mladý DJ, který nám řekl, že set míchal na počítači a že se bojí hrát na party před publikem, aby náhodou něco nepokazil. Takže nakonec jsme skončili jenom se čtyřmi výherci. 

Kolik Vás je v týmu?
Momentálně my dva. Ono nás bylo víc. Začalo nás pět. Pak jsme zbyli tři. Pak nás bylo deset a z těch deseti lidí jsme zbyli jen my dva 🙂 U nás je to srdcovka. A dělali bychom to, i kdyby to prodělalo. Chceme, aby se nám ta energie vracela v lidech.

Party v životě fakt potřebujeme.

Jak vybíráte místa na party?
Teď to bude kulturák. Snažíme se zatím držet při zemi a zatím neděláme nic velkého. Pro tisíc lidí max. Nebo spíš takhle, míříme na tu tisícovku, tu jsme na party ještě neměli. 

Hrajete? Jste DJ?
Ne, ale letos plánujeme dělat workshop, na kterém bychom se chtěli něco málo naučit. Nebo aspoň vyzkoušet. Hlavně nám jde o to, když se něco z techniky poláme, abychom byli schopni to opravit.

Kdo vám bude dělat workshop?
John Baker z Prahy, který je vlastně náš rezidentní DJ.

V čem další je Vaše party unikátní?
Atmosféra na každé naší akci je to, co nás nejvíce naplňuje a vybízí k další práci a zdokonalování se. 
Rozhodli jsme také udělat vlastní kolekci s oblečením a doplňky. Takže pokud nás chceš podpořit, neváhejte nám napsat a budeš si moct vybrat z mnoha kvalitních triček tematicky laděných pro to, co děláme. Vybrat si můžeš i například brýle, nebo kšiltovky EX/DS.
Zápas liliputů – tohle jsme chtěli zmínit jen okrajově 🙂 Chystáme zápas liliputů. Dobře zápasů jako takových je spousta, ale zápas přímo na party? Tímhle si doufám tvrdit, že ta party bude unikátní.

Zápasníci jsou z Mostu?
Jo! Jsou to vlastně Mostečáci. Místní legendy. Shodou okolností nám teď jednoho zavřeli. 

Pustí ho?
No zkoušeli jsme vyjednat propustku, ale bohužel. Pustí ho asi za 13 měsíců. ALE CHCEME UPOZORNIT: Zápas se bude konat, jen s jiným soupeřem!

No a na závěr. Viděli jste seriál Most? Co si o něm myslíte?
Samozřejmě, že viděli. No super. Nejlepší je na tom, že je tam ukázána ta odvrácená strana Mostu. Spousta lidi Mosťáků ten seriál třeba zavrhuje. Ale nám to přijde extrémně vtipný. Na jednu stranu spoustu těch případů tam takhle je.

Pod heslem “Vždycky Most” ukončujeme náš rozhovor a vyrážíme hromadně na brněnskou Apošenku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *