Monika Kruse: Apokalypsa bude plná energie a srandy, pojďme si ji užít!

Techno královna Monika Kruse dorazí se svým techno soundem po 12 letech na Apokalypsu! A my jsme si ji při této příležitosti vyzpovídali. 

Kouzelná: Ahoj Moniko, Apokalypsa v našem rodném Brnéčku slaví 20. výročí a ty budeš jedním z headlinerů. Nebude to ale poprvé, co budeš na Apošce hrát. Poprvé to bylo v roce 2007. Vím, že to je docela dlouho, ale nedá se mi to nezeptat, pamatuješ si na to? 

Monika: Trošku matně, ale pamatuju 🙂 A musím říct, že se na moje hraní docela těším.

Na co se my můžeme ve Tvém setu těšit?

Já doufám, že Vás dobře s mým setem pobavím a že si prostě užijeme party plnou energie a srandy.

Ve světě DJingu se pohybuješ přes 28 let a ze začátku jsi pořádala ilegální party. Je pravda, že jsi pořádala party v šalině?

Ano, je to pravda. Uspořádala jsem nespočet mejdanů a jedním z nich byla party v šalině. Jezdili jsme s ní po městě a vevnitř byla party. Starý dobrý časy.

Je nějaká party, kterou jsi uspořádala a na kterou nikdy nezapomeneš?

Ano 🙂 Tu ve staré teplárně, která vypadala jako Berghain, přišlo tam asi 1000 lidí. Tenkrát v 90. letech bez mobilních telefonů a internetu fungovala ústní reklama neuvěřitelně. Přišli na nás dokonce policajti, ale naštěstí nás jen varovali, ať se ztišíme, že by nám z basů mohl strop spadnout na hlavu.

Byla jsi první DJ z Německa, co mohl cestovat do zahraničí. Pamatuješ si na svůj první mezinárodní gig?

Budu upřímná, nepamatuji si.

Nyní lítáš po celém světě. Je nějaké místo, na které se ráda vracíš?

Musím říct, že je spousta skvělých klubů, festivalů a party ve světě, kam se ráda vracím. Kdybych si ale měla vybrat, kde to mám fakt ráda, tak to bude Japonsko a Argentina.

V roce 2000 jsi založila label Terminal M. Můžeš nám říct, proč jsi ho založila a co nového připravuješ?

Chtěla jsem dát šanci nově začínajícím DJs, pomoci jim s vydáním nových tracků. Jsem ráda, že Terminal M bude příští rok slavit 20. výročí. Připravuju k této příležitosti několik remixů z mých tracků a několik nových tracků od Ilja Dokovic, Joyhauser, Transcode, Balthazar & Jackrock. Plánuji také k této příležitosti světovou tour.

Proč zrovna Terminal M?

M od slova music, anebo to může být Monika 🙂

Můj absolutně nejvíc nejoblíbenější track od tebe – Latin Lovers. Dokonce si vzpomínám, když jsi tenhle track hrála na Apokalypse a z nějakého důvodu jsem si myslela, že jsi z Jižní Ameriky. Proč právě Latin Lovers? Měla jsi někdy milence z Latinské Ameriky?

🙂 Já latinskou hudbu miluju! A na tenhle track jsem použila Merengue track, který jsem rozporcovala do jiného rytmu.

Zeptám se tě na spolupráci s Pig & Dan. Vaše skladba Sensation byla společností Mixmag vyhlášená jako jedna z nejlepších techno skladeb roku 2016. Jak tato vaše spolupráce začala?

S Pig & Dan jsme se znali docela dlouhou dobu. Vždycky jsme chtěli dělat hudbu společně, ale trvalo nám 5 let, než jsme zašli poprvé na rande 🙂

Co bys byla, kdybys nebyla DJ?

Když jsem byla malá, chtěla jsem se stát zdravotní sestrou. Dnes mě zajímá alternativní medicína. Ráda se učím o různých způsobech léčby, jak dát do rovnováhy mysl a duši.

Co bys doporučila techno turistů cestujícím do Berlína?

Zůstat dlouho!

A obligátní otázka na závěr, co bys chtěla popřát promotérům Apokalypsy v Brně?

Všechno nej! Jsem ráda, že můžu na vaší party hrát, takže pojďme si to užít!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *