Apokalypsa slaví neuvěřitelných 20 let

Dvacáté výročí Apokalypsy se kvapem blíží a nás v redakci chytla nostalgie. Proto jsme se rozhodli s naší rave crew trošku zavzpomínat a udělali jsme mezi sebou nasledující mini anketu. Odpovídali všichni, včetně naší zvědavé Kouzelné 🙂

  1. Pamatuješ si tvoji úplně první Apokalypsu?
  2. Kolikrát jsi na Ačku byl?
  3. Chystáš se letos a pokud ano, co bys Apošence popřál 🙂

Langy
fotograf, redaktor

1. Jasnĕ, byl to rok 2001. Tenkrát jsme se s našima přestĕhovali z Mostu na Vysočinu. Do Brna to je kousek a tak jsem vyrazil na svou první Apokalypsu s podtitulem Cube Game. Headlinerem byl Marco Bailey a z českých DJs mĕ hodnĕ bavil Kaisersoze.
2. Byl jsem opravdu mnohokrát, ale přesné číslo dohromady asi nedám…
3. Letos se nechystám, v posledních letech dávám  přednost spíše už jen zahraničním eventům.

Finch
redaktor

1. Ano, bylo to 6.září 2002 a byla to moje první technoparty. Dokonce si pamatuji i jméno headlinera, byl jím Švéd Michael Burkat.
Ono těch vzpomínek na tuhle party je samozřejmě víc, ale zatím si je nechávám pro sebe.
2. Těžká otázka, po těch letech už se to těžko počítá… Řekl bych, že ke 20 dílům by to být mohlo. Po mnohaleté pauze jsem byl loni, na letošek mám lístek taky a podle kalendáře to zatím vypadá, že se opravdu zúčastním.
Navíc, když bych to měl brát podle loňska, kde se mi moc líbilo, tak se na mých plánech asi nic moc nezmění.
3. A co se týká přáni do dalších let, tak to je jasné… přeji spoustu technochtivých partypeople, kteří tam budou dál chodit a udržovat tuhle dnes už, dovolím si tvrdit legendu, v nejlepší kondici.


Peter Pea
DJ, redaktor

1. Pamatuju. Byl to třetí díl. Byl tam Oscar Mulero a zahrál fantasticky. 
2. Myslím, že po desáté návštěvě jsem to přestal počítat.
3. Vypůjčím si okřídlený citát legendárního pravěkého DJe Miloše Skalky: Přeju vám ostrý obraz a dobrý zvuk!


Jajka
rave garda

1. To bylo někdy kolem roku 2003. Pamatuju si, jak se přes Brno směrem k Boby vždycky táhly zástupy pomalovaných děcek ve zvonáčích. My jsme v té době jezdili s   naší partou vlakem z Vysočiny. Byli jsme na párty od okamžiku, kdy se otevřeli dveře, až dokud se nepřestalo hrát. A pak zase vlakem domů.
2. Uff.. netuším. První roky jsem jezdila na každý díl. Pak když jsem končila vysokou a začala chodit do práce jsem si vybírala jen některé. 
3. Dalších 20 let spousty kvalitních umělců a hlavně spokojených návštěvníků.


Kačunie
fotograf, redaktor

1. Moje první Apoška byla v červnu 2001, měla jsem zebrovane kalhoty, tančilo se v klecích a skoro všichni měli dudlíky a propocené plyšové návleky na rukách…
2. Tak to už asi nespočítám, 10 – 15 určitě.
3. Moje poslední byla s Pan Pot myslím v 2014 a pak jsem naznala, že jsem na takové srandy už stará přeji jí ještě spoustu let, protože kdo ví, třeba ještě někdy příjdu znovu zavzpomínat.

Flicky
fotograf

1. Nepamatuju. Opravdu ne 🙂 Byla to Apoška č.2 a psal se rok 2000. Díky kazetám, (to je ta věc, která byla před CD 🙂 ) jsem si sety od  Marca Caroly a Chris Liebinga, kteří tam tenkrát zahráli užíval ještě pár let po mé „první“ 🙂 Vlastně si je sem tam, rád poslechnu i teď. 🙂
2. Nikdy jsem to nepočítal a už se ani nedopočítám. Víc než na půlce jsem určitě byl. Vzhledem k tomu, že ze startu, bývalo Áčko 4x do roka.
3. Půjdu si zaskákat. A popřál bych jim ať si můžou dovolit vozit nový jména a hlavně ať jim na ně i lidi příjdou. No sobě bych popřál ať lidi přestane bavit hard techno a tím pádem nebude potřeba dělat ani takovou stage 🙂

Kenwelo
rave garda

1. No musím se hodně zamyslet.. první Ačko tak 2003.
2. Byl jsem od ty doby skoro na každým (když nepočítám poslední 3 roky!)
3. Letos nejdu, budu v Maďarsku.. a přeju dalších 20 v podobným duchu.. je to kus mýho života.. 

Tomstar
fotograf

1. Vzhledem k tomu, že jsem chodil na Áčko pouze mezi roky 2006 _2008, tak si je pamatuji. Moje první byla na výročí sametové revoluce 17.11.2006 s podtitulem I love techno, kde hrál Marco Bailey či Felix Krocher.
2. Na Ačku jsem byl pouze 4 krát myslím.
3. Letos se nechystám, ale možná, že to změním po shlédnutí lineupu. Apošence každopádně přeji samozřejmě vše nejlepší k tomu, aby hudebně bavila další nastupující generaci tanečních nadšenců elektronické hudby ještě řadu let jako nás staré dinosaury. 

Ivka
DJ

1. Tak to si vůbec nepamatuju, ale byl tam kyslíkovej stan. Moment zkusím to vygooglit. Tak 2004 se Sonique.
2. Nepamatuji si.
3. Na Apokalypsu jdu, protože je to nejjednodušší způsob, jak slyšet Rodhada a Snts a kvůli tomu, že dojede Kouzelná. A že tam bude zase spousta známých.

Slawin
fotograf

1. To už je pravěk! Upřímně, nepamatuji 🙂 Na akce okolo elektronické hudby jsem chodil   ještě před APO a hooodně občasně doteď. Ale samotné APO mě začaly zajímat až později a to spíše kvůli skupině známých, než kvůli hudbě. Přeci jen to „klasické APO techno“ mě nějak extra nebralo.
2. 2-5x? Možné lehce víc.
3. Nechystám, ale pořadatelům každopádně přeji vše dobré.

Greenshit
fotograf

1. Moje první Apokalypsa byla s podtitulem Aspeak, konaná v únoru 2003 a kde vystoupili mimojiné Space DJz a Ade Fenton. Dokonce jsem nalezl útržek vstupenky.
2. Na to, kolikrát jsem byl na Áčku, tak neodpovím úplně přesně, tipuju tak 8x.
3. Na jubilejní Apokalypsu se nechystám, ale popřál bych, aby se dožila dalších úspěšných pokračování a návštěvníci si mohli říkat, že Áčka jsou mejdany, na které se nezapomíná.

Fly
DJ, redaktor

1. Kdybys se mě zeptala před tak ještě 5ti lety, tak bych ti řekl, že ano. Teď férově řeknu, že jsem si to musel už vyguglit. A ano, teď už jsem si vzpomněl, že jsem byl až na druhém díle s Carolou a Liebingem, ten první jsem vynechal – byla to taková ta menší aferka na ůvod s nezabukovaným Schumacherem:). 
2. Hele strašně mockrát. Strašně dlouhou dobu byly tyto akce součást mého života, vlastně si nedokážu představit, že bych tam nešel v té době. 
3. Spíše se nechystám. Poslední roky už jde klasické techno mimo mě, spíš mě baví pomalejší a melodičtější věci, takže mě vlastně lákají ty druhé stage Apokalypsy. Skoro už jsem vyrazil, když tam měli Henrho Saize, to byl mega tahák pro mě, ale i tak to nakonec nedopadlo. Každopádně přeju Apokalypse hodně energie do dalších 20 ti let. Musí to být neuvěřitelně náročné stále „držet tep na rytmu doby“. Takže přeju ať se daří s umem nakombinovat inovativní zajímavý program, který posunuje obzory lidí s tím, aby se to finančně rentovalo. Někdy je tam určitě přijdu zase zkontrolovat;)

Kouzelná
instagram guru, redaktor, fotograf

1. Moje první, 2007 Let’s go techno. Tenkrát jsem pracovala ve Student Agency a lístek jsem dostala díky tomu, že jsme Apošku sponzorovali. Byla to má úplně první techno party, do té doby jsem byla technem nepolíbená. Pamatuji si, jak jsme s kamarádem museli použít boční vchod pro media, který nás dostal přímo pod hlavní stage. A zrovna hráli Tub Tech – Riders on the storm 🙂 🙂 Ten vál samozřejmně znám v originále od The Doors.
Takže jsem si řikala aha tohle je to techno!
2. Těžko říct, ty jo!
3. Letos se chystám a to přímo ze Sydney, naplánovala jsem si kvůli tomu delší dovolenou. A co přeji? Snad dalších 20 let!

Ian
redaktor

1. Pamatuji. Ale tebe asi zajímá víc, že? Mně halovky nikdy moc nevyhovovaly, takže první byla až ta s Johánnkem Heilem. Bylo tam moc lidí, snad i vyprodané a dunělo to tam slušně. 
2. Tak to nevím, dohromady tak 5 x asi, popravdě po letech ty akce už splývají.
3. Furt tam chodí mladé holky, že? To už by mi pan doktor nepovolil, takové rozčilení. Pořadatelům i tak přeji, aby bylo plno a mládež odcházela spokojená. A pořadatelé aby pak našli odvahu odemknout debatu na facebooku.

2 komentáře

  1. 1.Moje první Apokalypsa byla roku 2001. Pamatuji si to jako dneska 🙂 Jela jsem do Brna vlakem ještě s pěti klukama a s námi jel i Dj Rusty Fox, který na téhle Apokalypse hrál. Díky němu jsme byli na Boby ještě před oficiálním otevřením a zůstali až do konce akce a prvním ranním vlakem odjeli zpět domů.
    2.Mě Boby centrum a tahle akce tak nadchla, že jsem pak nevynechala žádnou další asi 10let. Poté jsem se odstěhovala do Anglie a kvůli práci už neměla možnost se dostat na další v pořadí. Ale i tak myslím, že tak 30 jsem jich dala 🙂
    3.Teď už žiji opět v ČR a nemůžu se dočkat konce tohodle měsíce kdy bude opět další pokračování téhle skvělé akce 🙂

  2. Moje první apokalypsa, byla úplně ta první a to se ještě jmenovala apokalypso. Boby. Pak jsem byl ještě asi na dvou. Zrovna apokalypsa sice vydržela nejdéle, ale super sonic garáže, orion hall, byly rozhodně povedenější, a vychytanější.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *