Letní festivaly 2023: Rozhovory s DJs o jejich plánech a tipy na nejlepší místa pro festivalové nadšence

I když to ještě tak nevypadá, letní festivalová sezóna je pomalu tady a s ní i očekávání, koho budeme moci vidět a slyšet na pódiích po celé České republice. V tomto článku jsme se rozhodli podívat se na to, jaké plány mají někteří z našich oblíbených DJů pro tuto letní sezónu. Prostřednictvím rozhovorů jsme se dozvěděli, kde se chystají hrát, na co se nejvíce těší a které festivaly doporučují.

Andrea Fiorino

Kde Tě letos uslyšíme hrát?
Aktuálně mám potvrzené Beats for Love a menší festival v polské Ratiboři. Něco dalšího je ještě v řešení, ale nerad bych to zakřiknul. 🙂

A tančit v davu?
Z těch českých bych se rád vypravil na Metronome (nejen) na Jamiroquai.

Co nějaké další festivaly? Kam se chceš podívat?
Burning Man, Defected Croatia nebo Defected Malta (ideálně oba dva) 🙂

Andy Smitth

Kde Tě letos uslyšíme hrát?
Letos mě můžete slyšet na Beats for Love a na dalších 5ti nebo 6ti open airech, které ještě ale nejsou venku. Léto bude nabitý a já se těším.

Kam by ses jel v rámci festivalového léta podívat?
Minulý rok jsem navštívil Anjunadeep Explorations v Albánii a musím říct, že to byl opravdu zážitek a hlavně inspirace. Letos mě láká Creamfields v Anglii, ale z časového hlediska to je spíše unreal.

Je nějaký festival v zahraničí, kam se toužíš mrknout?
Burning Man. Asi bych taky zopakoval Ultra Music Festival v Miami.

Daniel Neighbour

Jak to vypadá s Tebou a letními festivaly, nějaká potvrzená hraní už máš?
Letošní rok zatím nemám moc potvrzených OA hraní. Zmínit však můžu 17. června, day&night event v Berlíně, jehož denní část bude venku a já hraju na noční části akce v klubu Birgit.

A kam by ses chtěl mrknout v rámci českého festivalového léta?
Určitě bych se rád mrknul na Shotgun, který má vždycky super dramaturgii a i atmošku, co jsem slyšel.

Co festivaly v zahraničí?
Bezpochyby Sunwaves v Rumunsku, kde letos pro příklad hraje Barac, Ricardo Villalobos, Priku, Zip, Arapu a další. Line-up na Sunwaves je jako když vysypeš můj bag s deskama – myslim, že tam bych si to fakt užil.

Vyrys

Na jakých letních festivalech Tě letos uslyšíme hrát?
Letos to budu mít s letními festivaly trošku napínavé, ostatně jako s celým létem, jelikož máme doma v plánu se přes prázdniny pustit do částečné rekonstrukce bytu. Teprv ještě uvidíme, jak to všechno půjde, nemáme skrz to ani plán na nějakou dovolenou a necháváme to plynout. Takže pokud v tom všem bude čas a zbydou nějaké síly, dovolená nebo festivaly budou fakt dost last minute. Jinak jako každý rok věřím, že se objevím na Beats for Love.

A někam v roli diváka se chystáš?
Zmíním zase Beats for Love. Vůbec netuším, jak se to organizátorům povedlo, ale podle všeho se jim podařilo nějak přesvědčit, aby sám slavný Deadmau5 zvedl zadek z toho jeho studia a z Kanady přiletěl sem kamsi do Ostravy. To je pro mě obrovský majstrštyk, který se už klidně nemusí opakovat, proto není nad čím váhat. A ostatní festivaly? Jak jsem psal v předchozí odpovědi, uvidím.

Co nějaký zahraniční festival?
Zahraniční festivaly letos neřeším vůbec, ale s rodinkou nás přece jen láká vidět jezero Balaton, tak třeba tam vyrazíme a budeme tam mít zrovna štěstí na nějaký probíhající fesťák.

A máš nějaký vysněný festival kam by ses chtěl podívat ať už jako divák anebo tam přímo hrát?
Vysněný? Rozhodně Burning Man! To by byl fakt neskutečný úlet! Jinak bych rád zažil nějaký festival v Argentině, kde na má oblíbená progressive jména, na která by tady u nás přišly sotva desítky lidí, běžně tancují desetitisíce. Pokud bych se měl držet Evropy, tak jako postarší raver bych rád zavítal na Mayday nebo Nature One.

Jaqullin

Ze všech Tvých potvrzených bookingů na letní festivaly, kam se těšíš nejvíc?
To je těžké říct, každý z nich je něčím specifický a zajímavý. Moje srdcovka je už dlouho COAL Festival na Žermanické přehradě 🙂 

Na jakém festivalu Tě letos uvidíme jako návštěvníka?
Přiznám se, že když nehraju, raději trávím volný čas mimo party. Určitě se ale půjdu podívat jeden den na Beats For Love, než budu hrát na afteru a chystala jsem se na Festival Svojšice kvuli skvělému line-upu, ten byl ale bohužel pro letošní rok zrušen.

A na jaký letní zahraniční festival by ses chtěla letos podívat? A nebo se tam dokonce chystáš? 🙂
Nechystám se na žádný, protože mám kupu hrani a mezitím bych taky potřebovala normálně žít 🙂 Nicméně kdybych si měla vybral 3 z nich, tak volím Balaton Sound, Monegros nebo Awakenings.

PΛØ

Jak to vypadá s vámi, nějaké potvrzené hraní už máte?
Zatím pořád ještě čekáme, jestli letos přijde nějaký festivalový booking 😅 Na B4L už se asi letos nevejdem, ale kdyby třeba zase klapnul LIR, bylo by to super 😊

Kde vás ledy letos můžeme vidět alespoň v davu?
SUN AND BASS, protože pro nás liquidáře po třicítce je to prostě nejlepší DNB festival 😅

A na který festival v ČR byste se chtěli zajet podívat?
Asi Darkshire in the Woods a Pond Stage

Takže to jsme měli festival v ČR, teď mi řekněte, na jaký festival do zahraničí byste se chtěli vydat.
Docela nás zaujal Locus Tulum v Mexiku, který jede na stejné vlně jako výše zmíněný SAB, tak třeba to jednou klapne. Jo, a taky Hospitality on the Beach.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *