Progresivní hudební festival SHTGN 2023 odtajnil první jména a spustil předprodej

Loni vstoupil SHTGN festival do třetí dekády své existence. Úctyhodných dvacet dva let pečlivě selektuje ty nejinspirativnější projekty elektronické hudby a představuje je českému publiku. Na konci festivalového léta (o víkendu 8. – 9. září) dorazí do Hrádku nad Nisou vycházející hvězda holandské scény Tammo Hesselink nebo rezident hamburského klubu Golden Pudel Steffen Bennemann. Zatím největším festivalovým úlovkem je pak dnes již kultovní dvojice Lena Willikens & Vladimir Ivkovic.

Lena Willikens & Vladimir Ivkovic

Je nám obrovskou ctí přivítat na našem festivalu jeden z nejzářivějších produktů bohatého zástupu umělců, které pro svět vychoval düsseldorfský bar Salon des Amateurs. Stranou od všech hlavních proudů taneční muziky se zde brousily diamanty jako Jan Schulte, Tolouse Low Trax nebo právě Lena s Vladimirem. V čem spočívá jejich kouzlo? Na začátku vzali, zmuchlali a zahodili veškeré postupy, jak přimět lidi tančit. Jde o nejvyšší formy hudebního hledání zapomenutých klenotů a jejich následných mutací do nových forem. Ať už jde o odkazy krautrocku, goa trance, idm, acidu nebo techna, Lena s Vladimirem dokáží v dokonalé symbióze sloučit neslučitelné a vzít vás na trip, ze kterého se vrátíte jen pokud oni sami budou chtít!

https://soundcloud.com/lenawillikens
https://soundcloud.com/vladimir

Lena Willikens & Vladimir Ivkovic

Tammo Hesselink

Je až neuvěřitelné, kolik nových talentů neustále posílá do světa holandská scéna. I my rádi brousíme online prostředím a hýčkáme ušní bubínky sety a tracky ze země tulipánů. Na letošní úlovek z holandských vod jsme patřičně pyšní! Tammo Hesselink je nyní už skutečně ostříleným DJem, který si dokázal povodit nejeden taneční parket. Jeho podání zasněných poloh house a techna s důrazem na rytmus a basovou linku je přesně tím zvukem, který chcete slyšet v prime time na zelené louce, obklopeni lesem a pod oblohou posetou hvězdami. Hvězda samotného Tammo Hesselinka momentálně letí strmě vzhůru a po cestě si připisuje zářezy v podobě releasů u Delsin, Nous´klaer Audio nebo na vlastním labelu The Invariants.

https://soundcloud.com/tammohesselink

Tammo Hesselink

Steffen Bennemann

Dlouhé roky byl Steffen Bennemann pevnou součástí lipské hudební scény. Jeho dramaturgické příspěvky osvěžovaly hudební náplň legendárního klubu Distillery a programově řídil obsazení neméně slavného festivalu Nachtdigital. Jeho sety (často v b2b podání např. s Jamesem Holdenem) se pak vryly do vzpomínek mnoha návštěvníků tohoto zásadního německého festivalu a Steffena katapultovaly za DJské pulty klubů z celého světa. Kapitoly Lipsko a Nachtdigital jsou ale už pár let uzavřeny. Steffen Bennemann nyní žije v Hamburku, kde ve studiu pracuje na vlastní produkci a v klubu Golden Pudel režíruje svůj večírek LIFE. Neutichající je jeho záliba v pořádání ambientních „sleep parties“. Pokud pak stojí vstříc tanečnímu publiku, dá se Steffen Bennemann v roce 2023 definovat třemi slovy – vinyl, techno, trance!

https://soundcloud.com/steffenbennemann

Steffen Bennemann

Vstupenky jsou právě nyní k dostání za nejvýhodnější cenu, včetně zajímavého balíčku obsahující výroční 2LP kompilaci Shotgun: 20 Years Of Gladness zdarma. Odkaz na předprodej najdete zde. Doporučujeme zajistit si dopředu spolu s lístky také ubytování, např. v přilehlém kempu Kristýna.

Sledujte letošní ročník s podtitulem SHTGN 23:  There are plenty of Fishes at the 𝙆͜𝙧͜𝙞͜𝙨͜𝙩͜𝙮͜𝙣͜𝙖͜ pro další informace o nových vystupujících, těšíme se naviděnou a přejeme vám krásné jaro.

SHTGN Soundcloud
SHTGN předprodej
SHTGN web
SHTGN fb

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *