Rozhovor: TechnoGang se chystá do Brna a přiveze s sebou Tokyho!

Už tento pátek bude v Exit clubu dunět správné slovenské techno v podání legendy DJ Tokyho a TechnoGangu. Hostit je budou borci od Ravin´, kteří Tokyho a Haskyho vyzpovídali.

TOKY

Misha: Ahoj Toky, po třech letech se vracíš do Brna. Vracíš se sem rád? Jaké jsou tvé vzpomínky na Brno a párty tady?

Toky: Ahoj, jedny z najlepších!

Misha: Po dlouhé odmlce jsi opět za mixem, co se podle Tebe za tu dobu, kdy jsi byl mimo, změnilo? 

Toky: BPM!

Misha: Budou to již tři roky, co uzavřeli legendární Subclub. Jak se podle Tebe slovenská scéna po tomhle změnila? Jak vlastně teď vaši scénu hodnotíš? 

Toky: Nehodnotím 🙂

Misha: V červenci jsi vystoupil v rámci jednodenního festivalu RADOSŤ Summer Open Air, kde vystoupil i Keith Carnal. Jak se Ti festival líbil? Byl jsem u toho a za mě to byla opravdu pecka!

Toky: Bola velmi teplá noc a fantastické počasie, všetci si to užili! 

Misha: Často se mi stává, že při setkání s zahraničními DJs jako byl třeba Tensal, Joton, Ricardo Garduno nebo naposled Bas Mooy směřuje jedna z jejich prvních otázek na Tebe a na slovenské producenty. Vnímáš Ty sám sebe jako jednoho z lidí, kteří formovali a položili základní kameny slovenské scény?

Toky: To nie je otázka na mňa.

Misha: A na závěr otázka – jsi za mixem a gramofony již více než třicet let, jak dlouho plánuješ ještě dál hrát? 

Toky: Ak to počitam správne, je to 35 rokov za pultom a za gramofonmi už nie – prevalcoval to usb a ako dlho ešte? Na Slovensku máme príslovie: ak chceš boha rozosmiať, rozpovedz mu o svojich plánoch.

HASKY

Misha: Ahoj Hasky, jak se máš? Jaké jsou Tvé vzpomínky na Brno? Vracíš se sem rád? 

Hasky: Díky za otázku. Mám sa fajn, všetko šlape ako má: rodina, hudba i klub. Takže len čakám, aký problém život prinesie.

Brno mám velmi rád a beriem to ako druhý domov, zo zahraničných hraní je toto najčastejšie miesto, kam prichádzam. Určite to vyplýva aj s polohy akú má Bratislava a Brno. Druhá vec, že za tie roky som tu spoznal veľa ľudí a hlavne aj kamarátov.

Misha: Jaký event byl za poslední dobu pro Tebe fakt top? 

Hasky: Určite hranie v Grelle Forelle. Tam som zažil po rokoch čo je tréma 🙂 A posledný výjazd do Poľska, ten bol tiež skvelý. Warehouse party zo všetkým ako má byť. Zvuk, atmosféra, taký cyber punk.

Misha: V září klub RADOSŤ, za kterým spolu s Makepeace stojíš, oslavil čtvrté narozeniny., Kde hlavním gratulantem byl Truncate. Sám dobře vím, že Truncate byl tak trošku Tvůj sen. Jak se oslava vydařila? 

Hasky: Ano, začali sme štvrtú sezónu a klub je slušne rozbehnutý, tak sme si povedali, že dáme aj taketo meno. V prvom rade som bol rád, že to celé Truncate prijal. Pre tak malé publikum už nehral roky, ale je to dušou našinec, takže sme sa  dohodli. Mejdan bol super, všetko klaplo jak malo. DJs zahrali výborne a naši radostníci, ako im hovoríme, dostali peknú porciu svetového techna. 

Misha: A když jsme u toho, nemůžu vynechat Summer RADOSŤ Open air, kam přijal pozvání Keith Carnal. Byl jsem u toho a jak už jsem říkal, za mě to byla opravdu pecka! Jak to hodnotíš  Ty? 

Hasky: Radosť Open Air nám samým skutočne urobil hlavne radosť 🙂 

Sme klub pre 100 ľudí, ktorý si pred dvomi rokmi povedal, že skúsime spravit niečo aj vonku a na prvý ročník prišlo 300 ľudí. Čo bolo fajn, tak sme skúsili tento rok a pozvali aj zahraničné meno (Radosť ako taká funguje velmi komunitne a na domácich lajnapoch). Keith Carnal je tiež mojou srdcovku a v posledné vydané tracky ma fakt dostaly. No späť k Open Airu, priestor, počasie aj DJs si navzájom sadli. A ludia to skutočne ocenili, účasť nás samých velmi pozitívne prekvapila a prekonali sme našu métu dvojnásobne. Takže tu máme na stole veľmi slušný projekt do budúcna a hlavne je to jediný čisto technový open air na Slovensku. A teraz sa vrátim k myšlenke na klub pre 100 ľudí, celkom slušný 🙂 Všetkým díky za to.

Misha: Teď nám pověz – co dál vy a RADOSŤ chystáte? 

Hasky: Okrem klasického programu v Radosti rozbehneme aj komunitné služby ako DJing, nahrávanie setov a mám v hlave zálusk na Warehouse projekt aj tu v Bratislave.

Určite budú v máji aj Mestské Hradby na ktoré som nesmierne hrdý. Teším sa na ďalší rok.

Misha: A teď něco k TechnoGangu. Koukal jsem, že poslední dva měsíce tohoto roku máte takovou menší tour Bratislava > Krakow > Brno > Bratislava. Pověz nám jaké to bylo v Krakově? 

Hasky: Techno Gang si ide svojím životom a ako každý dlhodobý projekt sa vyvíja a má svoje fázy. Aktuálne cítim zvýšený dopyt, čoho bol výsledkom aj spomínaná mini tour a to sú rozrobené projekty aj smerom k Taliansku a Maďarsku. Aktuálne sa snažíme okrem toho, že každý sa posunul niekde ďalej v tom čo hrá, tak aj reflektovať nových DJs a zaraďovať ich do lajnapov a nebyť sterilný. Sledujeme všetko, čo sa deje, ale zachovávame si svoju tvár. K vám sme si vybrali ako hosťa Tokyho, ale to špeciálne kvôli Brnu ,lebo tu fakt dlho nebol a na posledných akciach zahral výborne a chytil aj mladé publikum. 

Misha: Je ještě něco, co bys nám chtěl sám sdělit?

Hasky: U nás je aktuálne veľmi dobrá situácia a hlavne príliv nových fans, ktorý to naozaj žijú a idú naplno. Toto som zažil naposledy v zlatej ére techna a je to tu zas. Takže som len zvedavý, kam to bude smerovať ďalej. Je to všetko “máznuté” viac slovíčkom rave ako techno, ale to je v poriadku. Sú mladý a plný energie. Verím, že táto vlna príde aj k vám a chytíte tento vietor 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *