Za kvalitním DNB do RADOSTI FX

DNBTV.CZ společně se Southern Vision crew přichystali ve spolupráci s legendárním pražským klubem Radost FX další lahůdku pro všechny milovníky lámaných beatů. Drumandbassové večírky DRUMFX!

Po pravidelných čtvrtečních mejdáncích přiváží DRUMFX tento pátek 18.3. 2022 do Radosti FX o dost nadupanější lineup plný zvučných jmen působících jak na CZ, tak i na SK scéně.

Pojďme si tedy představit trojici headlinerů:

Madface 

Madface aka Patrik Baňoch začal s vlastní produkcí v roce 2010. Netrvalo to dlouho a v roce 2011 mu vyšel první release na českém labelu Deafmuted records. Po pár letech vydávání na Deafmuted rec. přišel první zářez na zahraničním labelu Liquid Tones. Zde si Madface všiml Maris z Liquicity a nabídl mu místo na kompilaci Escapism, která vyšla v roce 2014. Chvíli na to Madface vypustil ven EP s názvem Later That Night. Tracky z tohoto EP jste mohli slyšet hrát mnoho Djs, například ‘Later That Night‘ zahrál Etherwood ve svém live setu pro DJ Mag/Global Gathering Courtyard.

V květnu toho samého roku se Madface umístil na 2. místě v kategorii objev roku v Czech Drum&bass Awards. V roce 2016 už obsadil místo 1. Rok 2015 byl pro Madface zlomový, jako jediný český producent upsal track legendárnímu labelu Ram records, se kterým spolupracuje dodnes a na kontě má už 4 releasy pod touto značkou. ‘Bright Future’, ‘Fallen Deep Enough’ feat. Janine Small, singl ‘Hold On’ feat. Benji Clements, který si vysloužil premiéru od samotného Andy C v jeho radio show a poslední je jeho track ‘Overnight’.

Dnes spolupracuje s labely jako je zmiňovaný Ram Records, Liquicity, nebo Viper Recordings, na kterém chystá svůj debutový single.

Ripple

Z Československých luhů a hájů, PmdR a Spill se jako „RIPPLE“ objevují na drum and bassové scéně od roku 2018. PmdR má historii jako promotér a DJ a Spill se stále posouvá dál jako talentovaný producent. Na konci roku 2017 se rozhodli spojit síly a propojit své schopnosti do společného hudebního tělesa. Jejich zvuk je kombinací chladivě čistých rytmů a basových linek s jasným vlivem temnějších a zvrácenějších subžánrů dnb. Stihli se již objevit na festivalech typu Let It Roll. Své singly vydávají na labelu Skankandbass, takže se bude na co těšit.

Laťka je nastavena vysoko. Jejich Crypto EP se objevilo na Space Pirate Recordings. Na něm toto duo ukazuje soubor příběhů z podzemí se silnou atmosférou. Vyváženou kombinací chirurgické přesnosti a promyšlenosti tak Crypto EP jejich laťku opět zvyšuje. Ripple nám tento pátek dokáží, že zvuk jejich „Crypto EP“ je začátkem něčeho nového.

Pixie

Z Pixieho vystoupení, kterého na drumandbass scéně není třeba dlouze představovat, srší nekonečná energie. Sety se vyznačují spádem, soudržností a jsou přehlídkou všeho, co žánr právě nabízí. Zasloužené ocenění krále českého djingu Pixie potvrzuje umístěním na nejvyšších příčkách Czech Drum and Bass Awards. V letech 2007 až 2018 sestupuje z prvního místa jen třikrát a to na bronzovou pozici.

Nápaditost, široký přehled, kompoziční myšlení a cit pro práci s publikem představují nejvýraznější charakteristiky tohoto performera. Jeho doménou se tak v posledních letech znovu stává i techno a minimal techno. Kořeny, z nichž Pixie vyšel, tak opět tvoří nedílný prostor jeho rozsáhlého hudebního světa.

Lajna bude tedy tento pátek hodně různorodá. Legendární mistr šlapaček všeho druhu, československá dvojice prezentující energický drumandbass. Talentovaný producent a DJ vydávající na světových labelech, který předskakoval legendárnímu Andymu C. Neúnavní pražáci, každým dnem ladící svůj zvuk a produkci směrem nahoru. Lineup pak doplní Snare Junkies crew, projekt Trinidat, kluci ze Subcontrol. Samozřejmě nebudou chybět ani rezidenti DrumFX Southern Vision crew DJs Saym a CYBi.

https://www.facebook.com/events/993607257907365?ref=newsfeed

Reportáž a fotky z této akce naleznete také na rave.cz.

(text by promotion, edited by mcic)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *