Vrací se legendární festival Spectaculare!

Festival Spectaculare zahájí 8. října nevšední osobnost světové elektronické scény a doktor výpočetní biologie v jedné osobě – Max Cooper. Tentokrát se představí spolu s klavíristou Brucem Brubakerem, aby vám zahráli minimalistické aranže skladeb Philippa Glasse. Akce proběhne 8. října v Paláci Akropolis.


Projekt a album Glassforms britského elektronického vizionáře Maxe Coopera a amerického inovativního pianisty Bruce Brubakera dává nový obsah a strukturu dílu Philipa Glasse. 

Glassforms iniciovalo vydavatelství InFiné, jež oslovilo Brubakera, světově uznávaného interpreta Glassových děl. Ten vzápětí přizval zvukového mága Coopera, velkého Glassova fanouška.Místo pouhého přepracování či rozšíření skladeb tradičními prostředky dvojice zásadně přetvořila Glassův repertoár. Cooper vyvinul se softwarovým vývojářem Alexanderem Randonem nástroj pro přebírání živých dat z klavíru a jejich transformaci do nových, ale úzce souvisejících forem pohánějící syntezátory na pódiu. Každá z Glassových skladeb se stává vlastním elektronickým „nástrojem“, na který Brubaker hraje vedle původní skladby a současně s ní. Zatímco Brubaker ovládá na klavír a syntezátory, Cooper moduluje a doplňuje, někdy přidává vlastní melodie a vytváří tak hybridní varianty.

Vstupenky na poslední koncert byly beznadějně vyprodané, tak neváhejte.

Vstupenky nakoupíte zde
https://goout.net/cs/listky/max-cooper-and-bruce-brubaker/qjvj/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *