Avenue One vydají debutové album

Avenue One je společný česko-kanadský projekt, za kterým stojí producenti Petr Leško a Matt Cerf. Po letech spolupráce se chystají začátkem listopadu vydat debutové album s názvem ‚Outside My Door‚. A při té příležitosti ho osobně fanouškům představí v ostravském Fabricu a brněnském klubu EXIT.

Ještě než se Matt s Petrem potkali a založili Avenue One, každý měl za sebou úspěšně rozjeté vlastní projekty. Matt, který působil na trancové scéně o něco déle než Petr, především ještě společně s Shawnem Mitiskou a zpěvačkou Jaren dost výrazně přispívali písničkami a remixy, které se pravidelně objevovaly v A State Of Trance Armina van Buurena, např. Light The Skies, You Never Said nebo Man On The Run, která patří mezi celosvětové trancové hity.

Petr pod pseudonymem Spark7 zase zásoboval trancaře celou řadou skladeb jako např. Still Believe, Lightness nebo Insania. Často pak byl vyhledávaným remixérem, kdy dal světu jeho verzi třeba hitovky We Control The Sunlight od Aly&Fila.

Když pak v roce 2014 dali vzniknout Avenue One, následovaly singly In Your Arms a Call Of Summer, několik povedených remixů a spoluprací s dalšími producenty jako třeba Heatbeat. Po čtyřech letech kvůli kombinaci ztráty trancové inspirace, energie a taky volného času dali tento jejich projekt k ledu, aby ho pak po příchodu současné svěží vlny progressivu a deephousu mohli v tomto roce opět vzkřísit, jelikož v těchto pomalejších melodických stylech našli, co jim před lety tolik chybělo v trancu.

Na jaře tak opět pod Avenue One vyšel na labelu Release Deep nový nádherný singl Rupture, kterému se dostalo velké podpory DJs. Např. anjuňácký Marsh ho zařadil do jeho krásného letního videosetu z hradu Herstmonceux v Anglii.

Avenue One – Rupture

Ve spolupráci ještě s Waves_On_Waves následoval v létě Messenger a hlavně obrovský úspěch s vydáním skladby Upstairs Terrace, který vyšel na jednom z nejzásadnějších labelů – Anjunabeats v rámci EP Anjunabeats Rising Vol. 15, díky čemuž se dostal do playlistů světových jmen jako třeba Ferry Corsten.

Avenue One – Upstairs Terrace

Před pár týdny vyšlo EP Explorer obsahují dva nové tracky Explorer a Shrimp Dumpling. Ale hlavně na začátku listopadu spatří světlo světa debutové album Outside My Door, které je podepsáno opět pod labelem Release Deep a bude obsahovat třeba již zmíněnou Rupture.

Tento rok je tedy pro Petra s Mattem zlomový a pro jejich projekt Avenue One naprosto zásadní. A právě v moment vydání onoho alba Matt přicestuje za Petrem do České republiky a společně pak vystoupí na release parties v ostravském Fabricu 11.11. a brněnském EXITu 19.11.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *